54

Dat wist ik Niet: Het Food Forum in Almere

Ruim vier meter onder zeeniveau. Daar ligt Food Forum: een spectaculair paviljoen met een groen dak op zeeniveau. “Hier ontmoeten betrokkenen uit de hele voedselketen elkaar. Van producenten en studenten tot ondernemers en onderzoekers. Samen maken ze innovatieve plannen voor de duurzame voedselvoorziening van de toekomst”, zo meldt het Food Forum online.

Idee

Bij het Food Forum draait het om ideeën en acties. Ideeën op gebied van een gezond voedselsysteem. Flevoland is dé plek om tot actie over te gaan: “Op de Flevolandse bodem ligt één van de productiefste akkerbouwgebieden ter wereld. En Flevolanders staan van oudsher open voor vernieuwing. Flevoland is daarom dé plek om te werken aan een gezond voedselsysteem voor de toekomst”, aldus het Food Forum.

Chef-kok

Wist je dat het Food Forum sinds vandaag ook een eigen chef-kok heeft? Vanochtend kon je er al over lezen op het Twitteraccount van 1Almere. Het is Sharon de Miranda. Vandaag plaatste het Food Forum een Tweet met daarin de aankondiging. Miranda is bekend van het tv-programma BinnensteBuiten en wordt per 1 november de nieuwe chef-kok.

Speciaal gebouw

Het Food Forum gaat ook onderzoek doen naar hoe nieuwe plannen kunnen worden uitgevoerd. Daarvoor krijgen zij een eigen innovatief gebouw op het terrein van de Floriade. “Het Flevolandse paviljoen Food Forum op Floriade Expo 2022 in Almere (met als centrale thema: Growing Green Cities) laat voelen hoe we in Flevoland leven: ruim vier meter onder zeeniveau”.

Meer informatie over het Food Forum vind je op de speciale website van de provincie Flevoland.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant