55

28 oktober: De verkiezingen in de Verenigde Staten even dicht bij huis

Journalist en Amerika expert Frans Verhagen geeft op woensdag 28 oktober 2020 een lezing over de verkiezingen in de Verenigde Staten. De lezing vindt plaats in de bibliotheek van Almere Stad. Verhagen vertelt onder andere over het verkiezingsproces in de VS en de positie van de Amerikaanse presidenten in het algemeen.

Trump

Trump staat er slecht voor in de peilingen. Maar klopt dat wel? Als we naar de verkiezingen van 2016 kijken, valt dat te betwijfelen.

‘Hillary Clinton heeft 91 procent kans om te winnen’, kopte The New York Times op de ochtend van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016. Het bleek toen dat Trump de grote winnaar was. Hij werd president van de Verenigde Staten.

Weekblad ‘The Economist’ noemt het in zijn voorspelling ‘heel waarschijnlijk’ dat Joe Biden de komende verkiezing wint. Het spant erom.

Historische voorbeelden

Op woensdag 28 oktober 2020 gaat het in de bibliotheek vooral over de positie van de Amerikaanse presidenten in het algemeen. Journalist, publicist en Amerika kenner Frans Verhagen geeft dan historische voorbeelden tot aan de actualiteit van de komende verkiezingen.

Frans Verhagen

Verhagen is auteur van de dit jaar verschenen boeken ‘Het Amerikaanse presidentschap: het machtigste ambt ter wereld’ en ‘De Pilgrimfathers: de reis van de Mayflower’.

Waar en wanneer?

De lezing vindt plaats op woensdag 28 oktober 2020 tussen 19.45 – 21.45 uur. De lezing is gratis te bezoeken op vertoon van een toegangskaartje. Het kaartje is verkrijgbaar via de website van de bibliotheek of bij de klantenservicebalie in bibliotheek Almere Stad. De lezing is bij te wonen in de bibliotheek aan het Stadhuisplein 101.

Lees ook eens: Biden of toch weer Trump: klopt de voorspelling van de Amerikaanse peilingbureaus ditmaal wél?

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant