61

Overzicht: Verkeersdrempels, pancakes en een besmetting bij Recyclingperron Buiten

In dit overzicht lees je meer over vijf actuele Almeerse nieuwsgebeurtenissen. Het gaat onder andere over een coronabesmetting bij het Recyclingperron in Almere Buiten, gratis pancakes en een enquête over verkeersdrempels.

Coronabesmetting

**Update 17-10-2020: Het recyclingperron in Almere Buiten is sinds zaterdag weer open.**

Het Recyclingperron in Almere Buiten heeft donderdag en vrijdag de deuren gesloten gehouden. Eén van de medewerkers is namelijk besmet met het coronavirus. De overige medewerkers zitten in thuisquarantaine. Mensen worden doorverwezen naar het recyclingperron in Poort en het Upcyclecentrum in Haven.

18 jaar cel voor moord

Almeerder Gershwin V. krijgt 18 jaar celstraf voor de moord op zijn buurman Patrick Erkamps. Dat werd woensdag bepaald door de rechtbank in Lelystad. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. De ouders van Erkamps krijgen allebei een schadevergoeding van 17.500 euro.

Pancakes

Lunchroom Finish Your Breakfast gaat dit weekend gratis pancakes uitdelen bij de coronateststraat in Almere. Met de actie willen de medewerkers van de lunchroom de medewerkers van de teststraat een hart onder de riem steken. Finish Your Breakfast is een initiatief van Stichting Twisted. Bij de lunchroom werken jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Onvoldoende zicht op TBS’er

De Oostvaarderskliniek in Almere heeft Michel B. onvoldoende in de gaten gehouden tijdens zijn proefverlof. Dat zegt de Inspectie Justitie en Veiligheid (IJV). Volgens de inspectie had de kliniek daarnaast geen zicht op de mensen met wie hij privé omging. B. werd in 2008 veroordeeld tot één jaar celstraf en tbs met dwangverpleging vanwege meerdere zedendelicten. Hij mocht later op proefverlof. Dat was in april 2019. Hij ontsnapte vervolgens via het dak van de kliniek en raakte kort daarna betrokken bij de moord op een kennis.

Verkeersdrempels

Bewoners in de Havenkom in Almere Haven krijgen een enquête over de verkeersdrempels aan de Sluiskade. De gemeente Almere legt de bewoners de vraag voor: moeten de drempels blijven of verwijderd worden?

Ondanks de waarschuwing door middel van borden, vielen er in augustus diverse fietsers. Vooral wielrenners werden flink geconfronteerd met de nieuwe drempels. De Fietsersbond gaf toen al aan dat de drempels moeten verdwijnen.

Foto

Skyline van Almere. Foto door: Nulzesendertig

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant