98

Leeuwerikpad vanaf maandag gedeeltelijk dicht

Vanaf maandag 19 oktober 2020 is het Leeuwerikpad tussen de Vogelweg en voorbij de Groene Kathedraal (route 93) in Almere afgesloten voor fietsers en wandelaars. De afsluiting duurt tot half april.

Werkzaamheden

Er vinden vanaf volgende week maandag werkzaamheden plaats in de buurt van het pad. “Het komende jaar bouwt Reimert Bouw en Infrastructuur in opdracht van provincie Flevoland een fietsen- en voetgangersbrug over de verdubbelde Waterlandseweg (N305) en de Hoge Vaart in Almere”, meldt de Gemeente Almere. De brug komt ter hoogte van landschapskunstwerk de Groene Kathedraal en bedrijventerrein Stichtsekant. “Vanaf maandag 19 oktober wordt er gestart met het daadwerkelijk opbouwen van de brug. Hiervoor is het noodzakelijk om ruimte te creëren en de veiligheid van zowel de bezoekers van het gebied als het uitvoerend personeel te verzekeren”.

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden geldt een omleidingsroute voor fietsers en wandelaars. “Fietsers en wandelaars vanuit Almere Hout gaan via de N706 Vogelweg, over de Tureluurweg en het fietspad langs Dorpslandgoed ‘t Eemgoed naar het Leeuwerikpad richting de Groene Kathedraal”.

“Voor fietsers en wandelaars komend vanaf de Groene Kathedraal geldt dat zij via het Leeuwerikpad voor de Groene Kathedraal, langs Dorpslandgoed ‘t Eemgoed naar de Tureluurweg gaan om richting Almere-Hout te komen”, zo wordt er gemeld.

De omleidingsroute wordt ter plaatse aangegeven door borden. Ruiters en menners kunnen gebruik blijven maken van de normale route via het ruiterpad.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant