Op dinsdag hebben leden van Oogvereniging Flevoland samen met Werkgroep ViP-Almere een nieuwe stoeptegel onthuld. Dat meldt de Gemeente Almere. Met de nieuwe stoeptegel is Almere een bijzonder hulpmiddel rijker geworden: ‘De Houd de lijn vrij!’-stoeptegel. Deze opvallende, blauwe tegel draagt het campagnepictogram van ‘Houd de lijn vrij!’ en roept weggebruikers op om geleidelijnen vrij te houden van obstakels.

Levensgevaarlijk

“Voor mensen die slechtziend of blind zijn, is het van groot belang dat geleidelijnen, de geribbelde tegels op straat en op stations, worden vrijgehouden”, schrijft Oogvereniging Flevoland. “Zij volgen deze lijnen met hun taststok of voeten om veilig hun weg te vinden van A naar B. Helaas weten veel mensen niet waar deze lijnen voor dienen en staan er vaak obstakels op: tassen, fietsen, reclameborden en zelfs complete terrassen. Dat levert lastige en vaak zelfs gevaarlijke situaties op”.

De stoeptegel helpt

‘De Houd de lijn vrij!’-stoeptegel maakt het voor blinden en slechtzienden een stuk veiliger op straat. Na twee succesvolle campagnes heeft het landelijk campagneteam van ‘Houd de lijn vrij!’, samen met expertisepartijen, een tegel ontwikkeld die gemeenten zelf in hun straatbeeld kunnen leggen. Steeds meer gemeenten leggen deze stoeptegel.

Lees meer over dit bijzondere hulpmiddel op de website ‘Houd de lijn vrij.nl’.

Foto

Houd de geleidelijn vrij. Foto door: houddelijnvrij.nl (uit persmap).

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.