De Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere (OVSA) heeft een oproep gedaan aan Almeerse winkeliers om al om 18.00 uur de deuren te sluiten voor klanten. De maatregel zou er moeten komen, zodat het in de avond rustig is in het centrum. De OVSA wil de nieuwe openingstijden op maandag 19 oktober 2020 laten ingaan.

Avond

De bedoeling van de landelijke maatregelen is om in de avonduren zo min mogelijk mensen in het centrum te hebben. “Dat is ook een reden om op te roepen tot gezamenlijke openingstijden”, zegt Martin Ort van de ondernemersvereniging tegen de regionale omroep. Winkels die normaal gesproken ‘s avonds geopend zijn, moeten zich er daarom ook aan houden.

De koopavonden in het centrum van Almere gaan de komende tijd niet door vanwege de coronamaatregelen.

Daluren

De OVSA ziet graag dat het winkelend publiek straks ook voor de ‘daluren’ kiest. Dat is tussen 10 en 12 uur. Zo wordt het rustiger op momenten waarop het normaal gesproken druk is.

Foto

Stadshart van Almere. Foto door: Nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.