53

Stem mee: ”De Duo-afvalbak moet wekelijks worden geleegd”

Een groep inwoners in Almere wil dat de Duo-afvalbak wekelijks moet worden geleegd. Volgens de inwoners is er sinds de invoering van de nieuwe afvalkalender in hun wijk steeds meer sprake van overlast. Er is meer ongedierte op straat en het stinkt er vaker. De bak voor GFT- en restafval wordt nu één keer in de twee weken geleegd. De inwoners zijn een petitie gestart. Almeerders uit onder meer Noorderplassen en Almere Buiten hebben de petitie al ondertekend.

Stem mee

Het thema van de petitie brengt ons bij een interessante nieuwe ‘stelling van de week’. Wat vind jij? Zou de afvalbak iedere week geleegd moeten worden? Of geeft de huidige situatie geen problemen? Stem hieronder op de poll. Of geef je mening (zie onderaan de pagina).

[democracy id=”55″]

Overlast

“Sinds de invoering van de nieuwe afvalkalender is er meer last van ongedierte en stank op straat”, schrijft petitionaris Cem. “Daarnaast dumpt men veel vaker afval. Dit zorgt eveneens voor stankoverlast, afvaldumpingen en ongedierte. De belastingbetaler betaalt zich elk jaar suf aan de heffingen en daarnaast worden de ophaaldiensten gekort? Dat is onacceptabel”.

Lees ook eens:

Almeerders blij met ‘officiële startsein’ opruimen tuinafval

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant