De politie is een onderzoek gestart nadat er zondag een explosief werd aangetroffen in de Fijistraat in Almere Oostvaarders. Op zondag 11 oktober rond 10.30 uur kreeg de politie een melding dat er voor de deur van een woning aan de Fijistraat een explosief was gevonden. Inmiddels is er een 17-jarige jongen uit Almere aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid. De politie zoekt nog getuigen.

Explosieven Opruimingsdienst

Na de vondst van het explosief is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) gelijk ingeschakeld. De omgeving werd afgezet. Ook werden er bewoners geëvacueerd.

Onderzoek

Het onderzoek loopt nog in volle gang. De politie onderzoekt onder andere wat de betrokkenheid is van de 17-jarige jongen die is aangehouden. “In het kader van het onderzoek is daarnaast op de Tasmaniëstraat gezocht naar een voorwerp wat mogelijk te maken heeft met dit onderzoek. Ook zoeken wij getuigen die iets gezien hebben in de buurt van de Fijistraat of de Tasmaniëstraat”, aldus de politie.

Oproep

De politie doet een oproep: Was u zondagmorgen in de buurt van de Fijistraat/Tasmaniëstraat en heeft u iets opvallends gezien? Of heeft u camerabeelden die relevant kunnen zijn? Wellicht heeft u iets gehoord over dit incident? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of het tip-formulier. 

Anoniem melden is ook mogelijk via: 0800-7000 of M-Online.

Comments are closed.