55

Onderzoek naar overval op winkel Almere

Het is vrijdagavond rond 21.00 uur, sluitingstijd. In een winkel aan het Plein in Almere Haven bereiden de medewerkers zich voor op het einde van de werkdag. Dan staan er plotseling twee gemaskerde mannen in de winkel. Eén van hen heeft een vuurwapen bij zich. Het is een overval. De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt getuigen. Dat meldt de politie online.

Signalement

Beide overvallers dragen een bivakmuts en één heeft een vuurwapen bij zich. Ze bedreigen het geschrokken personeel en eisen geld. Uiteindelijk kunnen ze er met een onbekend bedrag vandoor gaan. “Dankzij alerte getuigen wordt de politie al geïnformeerd terwijl de overval nog bezig is. De overvallers zijn dan ook nog maar net vertrokken als de politie arriveert. De omgeving wordt nog afgezocht maar het lukt de twee mannen om te ontkomen”, aldus de politie.

Oproep

De politie doet nu een getuigenoproep. “De politie kan in het onderzoek nog meer informatie gebruiken, bijvoorbeeld over de vluchtroute van de overvallers”, meldt de politie. “Ook deelt de politie de uitgebreide signalementen van de verdachten in de hoop dat iemand de verantwoordelijken daaraan herkent. Weet jij meer over deze overval? Bel de politie op nummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000”.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant