66

Bibliotheek Almere start met openingstijden voor risicogroepen

Vanaf maandag 19 oktober 2020 is de bibliotheek in Almere Stad op maandag en zaterdag tussen 10.00 – 11.00 uur alleen open voor mensen van 70 jaar of ouder en andere kwetsbare personen. De bibliotheek wil hiermee een veilig moment bieden aan ouderen en kwetsbaren.

Veilig

“Tijdens deze openingsuren zorgen wij ervoor dat De Nieuwe Bibliotheek prettig en veilig te bezoeken is en er voldoende ruimte en rust is om een stapel nieuwe boeken uit te zoeken of boeken terug te brengen”, zo laat de bibliotheek weten. “Onze medewerkers staan ook klaar om te helpen met digitale vragen. We vragen onze andere bezoekers hier rekening mee te houden en de bibliotheek tijdens deze openingsuren niet te bezoeken”.

RIVM-maatregelen

De extra openingstijden zijn alleen bedoeld voor ouderen en mensen die snel ziek worden door het coronavirus. Daarbij hanteert de bibliotheek de definitie van het RIVM. “We vertrouwen erop dat hier geen misbruik van gemaakt wordt. Studenten die een college volgen in de bibliotheek gaan via de zij-ingang naar binnen, net als de mensen die een ruimte huren of een afspraak voor een spreekuur hebben”, aldus de bibliotheek.

Meer informatie omtrent een bibliotheekbezoek in tijden van corona, is te vinden op de website van De Nieuwe Bibliotheek Almere.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant