In dit overzicht lees je meer over drie Almeerse nieuwsgebeurtenissen uit het afgelopen weekend. Op vrijdagavond werd Kruidvat in Almere Haven overvallen, in de nacht van zaterdag op zondag werden er kogels afgevuurd op een woning en de EOD is ingezet voor een explosief in Almere Buiten.

Overval

Het Kruidvat aan het Plein in Almere Haven is vrijdagavond rond 21.00 uur overvallen door twee personen. Er raakte niemand gewond. De politie heeft een Burgernetbericht verspreid. De politie zoekt twee personen met een plastic Kruidvat tas en beide donkere kleding. Eén persoon is ongeveer 1.70 lang. De politie geeft aan dat mensen de daders niet zelf moeten benaderen, maar de politie moeten alarmeren via 112. Op dit moment zijn de daders nog voortvluchtig.

Kogels

In de nacht van zaterdag op zondag is er een woning beschoten in Almere Poort. Het gaat om een woning aan de Lancelotstraat. Volgens ooggetuigen zijn er vier kogelgaten in de deur zichtbaar. Er zou rond 05.00 uur geschoten zijn. Er is niemand gewond geraakt. De dader zou er op een scooter vandoor zijn gegaan. Burgemeester Weerwind heeft zondagochtend samen met de politie de plek van het incident bezocht.

Exposief

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft zondag een explosief onschadelijk gemaakt in de Fijistraat in Almere Buiten. Het explosief lag in een voortuin van een woning. Tien woningen werden ontruimd. Later op de dag heeft burgemeester Weerwind de plek van het incident bezocht.

**Update 12-10-2020: De politie heeft op maandag mogelijk opnieuw een explosief aangetroffen in het water bij de Tasmaniëstraat in Almere Buiten. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie is opnieuw opgeroepen. Ook zou er een 17-jarige verdachte zijn aangehouden.**

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.