In de rubriek ‘Ondertussen in Almere’ lees je vandaag meer over de viering van Coming-Outdag 2020. Op zondag 11 oktober 2020 werd dit jaar Coming-Outdag gevierd. Op die dag werd aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt. Op deze dag vindt er meestal geen grote centrale viering plaats. Toch is er wel wat zichtbaar op sociale media.

Zo werd onder andere de vlag gehesen op het stadhuis van Almere.

Maandag

Zo is op Twitter te zien dat de Gemeente Almere ook maandag aandacht besteedt aan Coming-Outdag. “We vieren de Regenboogmaand”, zo meldt de gemeente in de Tweet. “Omdat iedereen in Almere het recht heeft om te zijn wie ze zijn en te houden van wie ze houden. Doe mee met het online Diversiteitscafé over LHBTI+, hokjesdenken en hoe we met elkaar omgaan”.

Bekijk hier de Tweet via Twitter:

De Schoor heeft ook activiteiten:

Andere momenten

Buiten de gemeente Almere en Welzijnsorganisatie De Schoor om wordt er in Almere weinig aandacht besteed aan Coming-Outdag en de Regenboogmaand. Via Sociale media worden er wel veel momenten gedeeld van Coming-Outdag 2020. Bekijk hieronder enkele momenten:

”Lokalis ondertekende het sportakkoord en wil dat iedereen in Utrecht kan meesporten”.

”Talitha Mayisha is dichter & spoken word artist & winnaar van de Queer & Feminist Poetry Awards 2020”.

”Terugblik Coming Out Day in Katwijk 2020”.

In het Groningse Stadskanaal werd ook de regenboogvlag gehesen.

En wie weet dat er in 2021 ook meer momenten uit Almere gedeeld kunnen worden. Dan valt de dag niet op een zondag, maar op een maandag.

Lees ook eens:

Gemeente hijst regenboogvlag en transgendervlag

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.