In dit weekoverzicht werpen we een blik op onder andere het nieuws rondom de bomenkap in Almere, de griepprik, de stijging van het aantal besmettingen en het miljoenentekort van de gemeente Almere.

Foto van de week

Kleinkunstenaar Caroline in’t Veld lanceert haar nazomersingle ‘De heimwee hoort erbij’. Het akoestische liedje is de eerste single van het volgende album “Encore” van In’t Veld en haar band, dat volgend jaar verschijnt.

Foto: Screenshot uit nieuwe videoclip Almeerse Caroline in’t Veld en band.

Nieuw Almeers album Caroline in ‘t Veld positief ontvangen

Stijging aantal besmettingen

Opnieuw werd er deze week gemeld dat het aantal besmettingen fors is toegenomen in Almere. Volgens de laatste cijfers zijn er tussen 30 september tot en met 6 oktober 2020 in totaal 309 Almeerders positief getest. De week ervoor waren dat er nog 216.

Stijging cijfers coronavirus zet door in Almere

Ieder jaar wordt de griepprik gegeven. ”In coronatijd zijn er extra redenen om de prik te halen”, zegt Ron Fouchier in het Algemeen Dagblad. Hij is Hoogleraar moleculaire virologie. Ook in Almere wordt de griepprik gegeven, maar wel op een andere manier dan voorgaande jaren.

Griepprik nodig? In coronatijd gaat het net even anders

Bomenkap

De Abelen, die de gemeente wil kappen langs de Westerdreef, zijn met hun 40 jaar op de helft van hun normale levensverwachting. Dat schrijft bomenexpert Jitze Kopinga in het rapport van het second-opinion-onderzoek dat hij in opdracht van de SP uitvoerde.

“Abelen Westerdreef pas op de helft van hun leven”

Nieuwe regels in Almeerse bossen

Sinds 1 oktober 2020 heeft Staatsbosbeheer nieuwe regels opgesteld voor alle Staatsbosbeheer gebieden in Almere. Georganiseerde (commerciële) activiteiten zijn niet meer toegestaan in deze terreinen zonder schriftelijke toestemming van Staatsbosbeheer.

Zomaar hardlopen in stadsbossen Almere niet meer toegestaan

Miljoenentekort

De gemeente Almere moet de komende jaren bezuinigen. Het college van burgemeester en wethouders heeft laten weten dat zij 41,5 miljoen euro willen bezuinigen. Dat blijkt uit de programmabegroting voor volgend jaar.

Gemeente maakt 44 keer fout rondom privacy

Omscholingstraject ICT

Op maandag 5 oktober is de eerste groep van 15 Almeerders van start gegaan met het omscholingstraject voor Frontend Developer: het ontwerpen en bouwen van websites.

Almeers omscholingstraject ICT sector van start

Almeerse straatnamen

Toekomstige straten in Almere worden vernoemd naar bijzondere mensen uit andere culturen. Eerder diende raadslid Hassan Buyatui (NIDA Almere) daarvoor een motie in. Het college stond er toen al gelijk positief tegenover.

”Nieuwe Almeerse straten moeten vernoemd worden naar strijders tegen slavernij”

Eenzaamheid

Wethouder Welzijn Roelie Bosch heeft haar handtekening gezet onder de vijf pijlers van het landelijk actieprogramma ‘Eén tegen eenzaamheid’ van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS).

Almere sluit aan bij nationale coalitie tegen eenzaamheid

Burgemeester sluit bedrijfspand

Burgemeester Weerwind sluit een bedrijfspand aan de Dukdalfweg na de vondst van gevaarlijke stoffen. Vrijdag heeft er een politieonderzoek plaatsgevonden.

Burgemeester sluit bedrijfspand na vondst gevaarlijke stoffen

Berging Short Stirling afgerond

De afgelopen zes weken stonden in het teken van de berging van de Short Stirling BK716 uit het Markermeer. Vrijdag zijn de werkzaamheden afgerond.

Berging Short Stirling afgerond

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

 

Comments are closed.