56

Kringloopwinkels voorzien van zo’n 47.000 LED-lampen

Wie vandaag een gebruikte armatuur koopt bij de kringloopwinkels met het keurmerk 100% Kringloop krijgt daar een nieuwe LED-lamp bij. Vrijwilligers van Vattenfall en Signify, het voormalige Philips Lighting, hebben op de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid op 9 oktober alle aangeboden lampen in deze winkels kosteloos vervangen door energiezuinige Philips LED-verlichting. Ook maakt één van de 215 vestigingen kans op een duurzame make-over.

Almere

De actie loopt bij 215 kringloopwinkels in heel Nederland. In Flevoland zijn dat de winkels van Rataplan in Almere-Stad en Almere-Haven, Het Goed in Lelystand, De Groene Sluis, De Groene Zus en De Groene Haven in Lelystad.

Kick-off

Deze actie is de kick-off van een nieuwe samenwerking tussen Vattenfall en Signify, om de voordelen van energiezuinige LED-verlichting bij een groot publiek onder de aandacht te brengen.

Onderzoek laat namelijk zien dat slechts 23% van de lampen die mensen in huis hebben LED-verlichting is. Het merendeel van de lampen in huis is nog halogeen, spaarlamp of zelfs een gloeilamp. Het overstappen op LED kan gemiddeld 90 kg CO2 uitstoot per jaar per huishouden schelen én zo’n 10 euro besparing op energiekosten per lamp.

CO2 reductie per jaar

In totaal zijn er 46.328 Philips LED-lampen uitgereikt aan de kringloopwinkels, goed voor een besparing van maar liefst 167 ton CO2 per jaar. Met deze actie stimuleren Vattenfall, Signify en 100% Kringloop duurzaam hergebruik en maken ze energiebesparing betaalbaar.

Meer informatie is hier te vinden: www.vattenfall.nl/kringloop. De actie start vandaag en loopt zolang de voorraad strekt.

Foto

Aangeleverd.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant