De politie heeft een 31-jarige man aangehouden voor een gewelddadige overval op de Splijtbakweg in Almere. Dat meldt de politie Almere.

Bedreiging

Op woensdag 23 september 2020 werden twee mannen onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen om geld af te geven. “De overvaller loste meerdere schoten, waardoor één man gewond raakte. Tips van getuigen, camerabeelden en aandacht in het opsporingsprogramma Bureau Flevoland hebben geleid tot de aanhouding van de verdachte uit Almere”, meldt de politie.

Vluchtauto

De verdachte probeerde met een fiets weg te komen, maar liet deze en het kistje met geld toch achter in zijn vlucht. Even later bedreigde hij een man in een bedrijfswagen en wist hij er met dit voertuig alsnog vandoor te gaan. De bedrijfswagen werd later in Almere-Buiten teruggevonden.

Onderzoek

“Door de aanhouding van de Almeerder is de zaak nog niet rond. De recherche is nog volop bezig met het onderzoek”, aldus de politie.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.