Sinds 1 oktober 2020 heeft Staatsbosbeheer nieuwe regels opgesteld voor alle Staatsbosbeheer gebieden in Almere. Georganiseerde (commerciële) activiteiten zijn niet meer toegestaan in deze terreinen zonder schriftelijke toestemming van Staatsbosbeheer. Dat betekent dat bijvoorbeeld hardlopen met een grote groep deelnemers voortaan alleen mag als daar toestemming voor is gegeven. Ook hondenuitlaatservices moeten eerst toestemming krijgen.

Voor de voeten lopen

“In Almere beheren wij 1400 hectare natuur. Al deze natuurgebieden worden dagelijks gebruikt door verschillende bezoekers. Om ervoor te zorgen dat die elkaar niet voor de voeten gaan lopen stellen wij nieuwe regelgeving in”, schrijft boswachter Amy Zeeman op het Boswachtersblog Flevoland.

“Afgelopen jaren hebben wij gezien dat er steeds meer activiteiten worden georganiseerd die ook voor overlast zorgen. Onder deze activiteiten vallen honden van uitlaatservices waarbij de honden achter bezoekers aan rennen, groepen hardlopers die op verkeerde paden gaan lopen, nachtelijke activiteiten met licht en muziek die de natuur verstoren, enzovoort. Dit is niet hoe wij het als organisatie willen”.

Aanmelden

Alle honden-uitlaatservices, honden trainingen, sportlessen, evenementen, excursies enzovoort kunnen zich voortaan melden voor schriftelijke toestemming bij de boswachter. Op het Boswachtersblog staat een e-mailadres vermeld.

Foto

Bos en natuurpad Bouwmeesterbuurt. Foto door: Nulzesendertig

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.