53

Stijging cijfers coronavirus zet door in Almere

In alle regio’s en in alle leeftijdsgroepen neemt het aantal besmettingen verder toe. Dat meldt het RIVM op basis van nieuwe weekcijfers. In de afgelopen week van 30 september tot en met 6 oktober meldde de GGD 309 besmette Almeerders. Vorige week waren dat er nog 216. Daarmee telt Almere opnieuw het meest aantal besmettingen in Flevoland.

Effecten maatregelen

De eerste effecten van de op 30 september door het kabinet afgekondigde maatregelen kunnen naar verwachting op zijn vroegst vanaf volgende week zichtbaar worden. Dat laat het RIVM weten.

Flevoland

In heel Flevoland is er een stijging te zien in het aantal besmettingen. In de gemeente Lelystad kwamen er 78 gevallen bij, in de Noordoostpolder testten 26 inwoners positief, in Dronten testten 21 inwoners positief, in Zeewolde waren het er 18 en op Urk 4.

Gisteren werd bekend dat nagenoeg alle ziekenhuizen in Noord-Holland en Flevoland de reguliere zorg afschalen met 20 procent. Dit doen zij om de zorg tijdens de tweede coronagolf zoveel mogelijk toegankelijk te houden.

Landelijk

In totaal testte in Nederland 27.485 nieuwe personen positief. In de afgelopen week zijn 803 ziekenhuisopnames van COVID-19 patiënten aan stichting NICE gemeld. We zien deze toename ook in het aantal IC opnames vanwege COVID-19. In de afgelopen week meldde Stichting NICE 122 opnames op de IC.

Vandaag heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel over de corona-app aangenomen. Komende zaterdag kan elke Nederlander de app gebruiken.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant