Sinds vorige week woensdag moeten overheidssites zich aantoonbaar inspannen om toegankelijk te zijn voor mensen met een beperking, zoals blinden, slechtzienden en mensen die kleurenblind zijn. Dat meldt de NOS. Hoe toegankelijk is de website van de Gemeente Almere? Dat vraagt de PvdA zich af. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld.

Geschrokken

De Partij van de Arbeid is naar eigen zeggen geschrokken van de berichtgeving over de (on)toegankelijkheid van overheidswebsites en wil graag van het college horen hoe de stand van zaken is bij de Almeerse websites. “Ook willen wij graag weten welke stappen er genomen worden om te voldoen aan de bepalingen uit het VN-Verdrag voor de Rechten van Personen met een Handicap, dat voorschrijft dat mensen met een beperking net zo goed aan de samenleving mee moeten kunnen doen als mensen zonder beperking”, zo schrijft de partij in de brief aan het college. “Bent u het als college van burgemeester en wethouders met de PvdA eens dat Almere als moderne inclusieve stad juist ook op het gebied van toegankelijke websites en ict voorop moet lopen?”.

Landelijk

Landelijk is het slecht gesteld met de overheidswebsites. “Van de 2000 overheidswebsites waarvan in kaart is gebracht of ze zich aan de wettelijke eisen voor toegankelijkheid houden, voldeden er maar 70 helemaal”, meldt de NOS.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.