54

Overzicht: Bomen Westerdreef stabiel en illegaal vuurwerk in Almeerse woning

In dit artikel blikken we terug op nieuwsgebeurtenissen van afgelopen weekend. Zo begon het weekend met een positief bericht voor bewoners in Almere Haven. De bomen langs de Westerdreef blijken gezond te zijn. Bomenkap is eigenlijk niet nodig.

Op zaterdag was er meer bomennieuws. Ook ging het over illegaal vuurwerk.

Bomen Westerdreef gezond

Bomen Westerdreef. Foto: SP Almere.

De Abelen, die de gemeente wil kappen langs de Westerdreef, zijn met hun 40 jaar op de helft van de normale levensverwachting. Dat schrijft bomenexpert Jitze Kopinga in het rapport van het second-opinion-onderzoek dat hij in opdracht van de SP uitvoerde.

“Afgaande op bladkleur, twijglengte, bladbezetting en overgroeiing van incidentele aanrijdschade, zijn conditie en vitaliteit van de bomen aan te merken als “goed” en is er geen reden om aan te nemen dat de natuurlijke ouderdom niet haalbaar is. De vorming van dood hout onder in de kroon heeft hierop geen invloed. Dit is toe te schrijven aan beschaduwing en een bekende eigenschap van lichtminnende soorten”. Ook de scheefstand van een aantal Abelen is volgens Kopinga, ook elders in de polder, een normaal verschijnsel en geen teken van instabiliteit. De huidige plantafstanden van 12 meter zijn voldoende voor de bomen om hun normale leeftijdsverwachting te kunnen bereiken”, aldus Kopinga.

Vanmiddag om 16.00 uur lees je op 1almere.nl meer over het second-opinion-onderzoek.

Bomenopleiding

Het Aeres MBO in Almere start in september 2021 met een nieuwe opleiding. De opleiding is uniek in Nederland. Het gaat om de zogenoemde ‘Bomenopleiding’ op de Bomencampus. “BomenCampus is dé plek waar jij uitgroeit tot bomenprofessional van de toekomst”, zo schrijft Aeres op een speciale website. “Of je nu gaat voor bomenbeheer, onderzoek, inspectie of onderhoud – met de tweejarige opleiding Bomen in Stedelijk Gebied ontwikkel jij de kennis, tools en skills om te zorgen voor een groene en gezonde leefomgeving”. BomenCampus is een intitiatief van InvesTree, Aeres MBO Almere, Essenzo en Bomenbanen.

Bekijk meer over de BomenCampus op deze website.

Illegaal vuurwerk

Op zaterdag maakte de politie bekend dat er 465 cobra’s en 28 zogenoemde shells zijn gevonden in een woning in Almere. Dat is een flinke hoeveelheid illegaal vuurwerk. Naast het vuurwerk werd er een taser gevonden. De spullen zijn in beslag genomen en er is een verdachte aangehouden.

En zo zien Shells eruit:

Geen tweede toegangsweg

Er komt geen tweede toegangsweg naar de wijk Noorderplassen West. Dat laat de gemeente Almere weten in antwoord op vragen van de PVV. De PVV stelde eerder vragen over de verkeersdrukte in Noorderplassen. Door wegwerkzaamheden elders is het in een bepaald deel van de wijk drukker dan normaal. De PVV kreeg hierover veel klachten van bewoners uit de Noorderplassen.

“Noorderplassen West is altijd al bedoeld als een wijk met één ontsluiting. Een tweede toegangsweg zou moeilijk aan te leggen én te duur zijn”, zo schrijft het college. Daarnaast geeft het college aan dat uit een verkeersonderzoek rond de scholen blijkt dat gezien de hoeveelheid verkeer een tweede ontsluiting voor Noorderplassen West niet nodig was.

Lees ook eens:

Verkeersdrukte in Noorderplassen door wegwerkzaamheden

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant