53

Griepprik nodig? In coronatijd gaat het net even anders

Ieder jaar wordt de griepprik gegeven. ”In coronatijd zijn er extra redenen om de prik te halen”, zegt Ron Fouchier in het Algemeen Dagblad. Hij is Hoogleraar moleculaire virologie. Juist nu zien we de vraag naar de griepprik toenemen. Ook een griepprik halen gaat dit jaar iets anders dan anders.

Samen veilig

Ook Zorggroep Almere geeft aan dat het dit jaar net even anders gaat. “De meeste gezondheidscentra kiezen ervoor om op zaterdag te prikken zodat er goed afstand kan worden gehouden”, schrijft de zorggroep. “Er zijn enkele gezondheidscentra die uitwijken naar een grotere locatie in de buurt van het gezondheidscentrum. Onze huisartsenteams zijn al maanden in de voorbereiding om ervoor te zorgen dat de griepprikdagen veilig en efficiënt verlopen. Aan onze patiënten wordt gevraagd om een mondmasker te dragen, 1,5 meter afstand te houden, alleen te komen en thuis te blijven bij klachten die passen bij het coronavirus. Zo zorgen we samen dat uw bezoek veilig verloopt”.

Bescherming

Voor de meeste mensen is griep vervelend, maar onschuldig. Sommige mensen lopen meer risico om ernstig ziek te worden door de griep. Voor deze groep is het belangrijk de griepprik te halen. Jaarlijks wordt in het najaar door de doktersassistenten en huisartsen van Zorggroep Almere op uitnodiging de griepprik gegeven. Een griepprik is niet verplicht. Iemand kiest zelf om wel of niet van het aanbod gebruik te maken.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant