60

6 oktober: Chabad Flevoland organiseert coronaproof dansfeest

Op dinsdag 6 oktober 2020 vindt het jaarlijkse ‘Groot Soekot Dansfeest’ plaats bij de Joodse organisatie Chabad Flevoland in Almere. Het dansfeest is volledig coronaproof. Het feest wordt in en naast de synagoge gehouden van het Chabad centrum.

Maatregelen

Tijdens het dansfeest wordt er rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen. “Uiteraard houden we ons aan de corona-maatregelen: 1,5 meter afstand en apart verpakte versnaperingen”, zegt rabbijn Stiefel van Chabad Flevoland. Hij is rabbijn van deze Joodse organisatie van Flevoland die gevestigd is in Almere. De gasten moeten zich vooraf aanmelden voor het feest.

Soekot

Soekot is een Joods feest waarbij wordt herdacht dat de Israëlieten veertig jaar lang in de Sinaïwoestijn onder de bescherming van God rondtrokken waarbij ze verbleven in tenten of hutten. Er wordt veel gedanst. In een reportage van 1Almere 1Moment vertelt rabbijn Stiefel over Soekot. Deze reportage werd opgenomen tijdens Soekot 2019.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant