In dit weekoverzicht werpen we een blik op onder andere ‘de 30 van Almere’, een stroomstoring in Almere Buiten, een steekincident bij station Muziekwijk, de nieuwe actie #AlmereOntwapent en een mogelijk ‘haatzaaiende’ jongerenwerker. Deze onderwerpen bereikte de afgelopen week de actuele nieuwsstroom van Almere.

Foto van de week

De gemeente Almere heeft dinsdag een campagne gelanceerd tegen wapenbezit en het gebruik van wapens. Foto door: Gemeente Almere (aangeleverd).

Almere lanceert campagne #AlmereOntwapent

De PVV heeft vandaag gereageerd op de campagne. Fractievoorzitter Toon van Dijk van de PVV in Almere vindt een video waarin burgemeester Franc Weerwind oproept tot ontwapening lachwekkend. “Verwacht je nou echt dat mensen nu hun wapens in gaan leveren, als je je handjes omhoog houdt?”, zegt hij tegen een verslaggever van de regionale omroep.

Steekincident

Maandagavond is er een man neergestoken bij een bushalte op station Almere Muziekwijk. Dat meldt de politie. Het is onduidelijk wat de aanleiding was van het steekincident. De dader sloeg op de vlucht.

Steekincident bij bushalte station Muziekwijk

Opnieuw twee coronadoden

Opnieuw zijn er twee Almeerders overleden aan het coronavirus. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het RIVM. De weekcijfers werden dinsdagmiddag bekend gemaakt. Daarnaast is er opnieuw een forse stijging zichtbaar van het aantal besmette personen.

Opnieuw twee Almeerders overleden aan coronavirus

Deze week werden de regels aangescherpt. Het kabinet maakte voor heel Nederland meer maatregelen bekend om het virus tegen te gaan. Sinds dinsdag 29 september om 18.00 uur is een nieuwe noodverordening voor de Veiligheidsregio Flevoland van kracht. Vanwege deze landelijke maatregelen is er binnen per ruimte een maximum aantal van 30 personen toegestaan. De voorzitter van Veiligheidsregio Flevoland heeft in overleg met de burgemeesters van Flevoland besloten om vooralsnog voor een aantal culturele instellingen een ontheffing te verlenen.

Uitzondering bezoekersaantallen voor vijf culturele instellingen in Flevoland

’30 van Almere’

Zondag vond de ’30 van Almere plaats’. De ’30 van Almere’ is dé najaarsloop. Met verschillende wedstrijdafstanden voor kinderen en volwassenen is er voor iedereen wat wils. Ondanks de harde wind werden er snelle tijden gelopen.

‘Zo dankbaar dat er eindelijk weer een wedstrijd was’

Badminton

Vorig weekend was er meer sport. Het zogenaamde dubbelweekend heeft tweemaal winst opgeleverd voor de badmintonners van AviAir Almere. Het team van coach Dave Khodabux blijft zo al sinds de eerste wedstrijd van het vorige seizoen ongeslagen.

Tweemaal winst voor AviAir Almere

Stroomstoring

Op de bedrijventerreinen De Vaart en Buitenvaart in Almere Buiten was er maandag een stroomstoring gaande. Dat meldde netbeheerder Liander. Ongeveer 190 bedrijven zaten door de storing zonder elektriciteit.

Stroomstoring bedrijventerreinen De Vaart en Buitenvaart

Genomineerden onderneming van 2021

Vijf Almeerse bedrijven zijn dit jaar genomineerd voor de prijs ‘Onderneming van het jaar 2021’. De genomineerden zijn geselecteerd door een vakjury onder voorzitterschap van wethouder Maaike Veeningen. Dat meldt de gemeente Almere.

Genomineerden ‘Onderneming van het jaar 2021 Almere’ bekend

Week tegen Eenzaamheid

Deze week is het de Week tegen Eenzaamheid. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid maakt Almere eenzaamheid meer bespreekbaar. De helft van de Almeerders voelt zich wel eens eenzaam. Ook veel jongeren.

Week tegen Eenzaamheid: Houd afstand maar houd contact

‘Haatzaaiende’ jongerenwerker

De VVD-fractie in Almere heeft schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf. Volgens de krant probeert de militante sekte Nation of Islam voet aan de grond te krijgen in Nederland. Zwart racisme en Jodenhaat zouden bij de groep hoog in het vaandel staan. Een jongerenwerker in Almere zou een belangrijke rol spelen in de recent opgestarte Nederlandse tak van Nation of Islam.

VVD Almere bezorgd over ‘haatzaaiende’ jongerenwerker

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.