Op maandag 5 oktober nodigt de Nationale Handelsmissie Korte Keten je uit aanwezig te zijn bij de webcast Nationale Handelsmissie Korte Keten van 16.00 tot 17.30 uur. In een livestream gaan zij in gesprek over de toekomst van de korte keten.

Succesvol

Geïnspireerd door de succesvolle voorbeelden die we in het land hebben gezien, liggen er legio kansen voor nieuwe samenwerkingen. “Deze dag is een mooi moment om die kansen te verkennen en nieuwe initiatieven op te starten. Zodat de korte keten en kringlooplandbouw een goed alternatief kunnen bieden voor producent, afnemer en consument”, aldus de organisatoren van de webcast. “Samen met het publiek via de webcast gaan minister Schouten van LNV en dagvoorzitter Froukje Jansen in gesprek met pioniers in korte ketens over de uitdagingen en de toekomst van korte ketens”.

Belangrijk

“Het is belangrijk dat de minister het initiatief neemt tot deze Handelsmissie Korte Keten”, vertelt Drees Peter van Den Bosch, namens TKK. “Ze zet hiermee terecht boeren en korte keten ondernemers die heel hard werken aan de regionalisering van het voedselsysteem in de schijnwerpers. Het is van groot belang dat overheden deze ontwikkeling blijven stimuleren. De handelsmissie verbindt LNV, provincies en ondernemers en geeft daarmee een flinke zet aan de ontwikkeling van kortere ketens”.

Aanmelden voor de webcast kan via deze speciale website van het ministerie. Voor actuele informatie kijk op de website  www.taskforcekorteketen.nl. Door de aangescherpte landelijke COVID-19 maatregelen en adviezen van het kabinet is het handig contact op te nemen met de provincies voor het verloop van de events.

Video-reeks ‘Dichtbij Boer Beter’

De bezoeken aan korte keten ondernemers zijn vastgelegd in de videoserie Dichtbij boert beter’, welke onderdeel is van de Nationale Handelsmissie Korte Keten van minister Schouten. In vier afleveringen krijg je een kijkje achter de schermen van lucratieve deals en inspirerende samenwerkingen. We zien hoe de boer minder afhankelijk wordt van bewegingen in de markt. Hoe bijzondere streekproducten weer hun weg vinden naar ons bord. Hoe producenten waarde toevoegen aan de omgeving. En hoe de korte keten kan helpen de ambities voor kringlooplandbouw te realiseren.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.