De VVD-fractie in Almere heeft schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf. Volgens de krant probeert de militante sekte Nation of Islam voet aan de grond te krijgen in Nederland. Zwart racisme en Jodenhaat zouden bij de groep hoog in het vaandel staan. Een jongerenwerker in Almere zou een belangrijke rol spelen in de recent opgestarte Nederlandse tak van Nation of Islam.

Schrikbarende oorlogstaal

De Almeerse VVD-fractievoorzitter Ulysse Ellian zegt dat de groep schrikbarende oorlogstaal verkondigt. Nation of Islam zou zelfs stellen dat blanken zo spoedig mogelijk moeten worden uitgeroeid. Ellian wil daarom van het college weten of de man voor de gemeente werkt. “Zo ja, vindt het college het wenselijk dat de man met Almeerse jongeren werkt?’.

In beeld

De VVD maakt zich zorgen om de activiteiten van Nation of Islam. De partij wil weten of het college voldoende zicht heeft op mogelijke activiteiten van deze groep. Volgens De Telegraaf doet de AIVD onderzoek naar dit soort ‘identitair extremisme’.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.