Bijna alle partijen binnen de Almeerse gemeenteraad willen dat het college onderzoek gaat doen naar mogelijkheden om meer invalidentoiletten te plaatsen in de stad. Ook moeten er grotere verschoontafels voor (oudere) kinderen met een fysieke beperking komen. De PvdA, Partij voor de Dieren en NIDA Almere riepen daartoe op via een motie.

Weinig

NIDA Almere constateert dat de gemeente en Floriade BV op dit moment plannen hebben voor het realiseren van voldoende invalidentoiletten met grotere verschoontafels op het Floriadeterrein. Er zijn geen plannen om meer invalidentoiletten in de stad te hebben. Dat verbaast de partij.

“Almere kent op dit moment maar één invalidentoilet in de openbare ruimte, wat eens niet geschikt is voor kinderen met een fysieke beperking, die door incontinentie verschoond dienen te worden”, vertelt fractievoorzitter Hassan Buyatui. “Hierdoor kunnen kinderen met een fysieke beperking niet de juiste persoonlijke verzorging krijgen wanneer zij zich in de buitenruimte bevinden.”

Motie

De motie werd door bijna alle partijen aangenomen. Alleen Leefbaar Almere stemde tegen deze motie.

Lees ook eens:

‘Meer openbare invalidentoiletten en verschoontafels nodig’

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.