Vandaag vindt de Politieke Markt plaats. Elke donderdagavond komt de gemeenteraad bijeen om te vergaderen over belangrijke thema’s in de stad. In dit artikel lees je meer over de thema’s van vanavond. De bijeenkomst is live te volgen via internet.

Fors tekort jeugdhulp

Er is een fors tekort aangekondigd op jeugdhulp voor de komende jaren. Het college van burgemeester en wethouders heeft laten onderzoeken hoe de groei van de jeugdhulp kan worden verklaard en hoe deze kan worden beïnvloed. In een ander onderzoek is er gekeken naar de groei van de behandeling binnen de Jeugd-GGZ. Het college wil nu met de gemeenteraad praten over de conclusies van beide onderzoeken.

“Een agendaverzoek met voorgestelde maatregelen ligt vanavond ter bespreking voor. In de perspectiefnota worden echter ook maatregelen genoemd die het college niet benoemt in het agendavoorstel (bijvoorbeeld samen met het onderwijs zorgvragen voorkomen)”, aldus het college. Vanavond wordt er bekeken welke mogelijkheden er zijn.

Inspraak

Vanaf vanavond is het voor Almeerse burgers weer mogelijk om vragen te stellen. Het raadsspreekuur is terug van weggeweest. Het spreekuur ging tijdelijk niet door vanwege de coronacrisis. “Omdat de crisis nog niet voorbij is, wordt het raadsspreekuur de komende tijd wel digitaal gehouden”, zo wordt gemeld. “Vragen stellen kan vanaf 18:00 uur”. Mensen die dat willen, moeten zich eerst aanmelden. Dat kan online of via telefoon: 036-539 9995.

Moties

Vanavond is er aandacht voor diverse moties. Het gaat onder andere over ‘Rookvrij Almere, Rookvrije Generatie‘, ‘Drinken van kraanwater bevorderen‘, ‘Stimuleer gezond voedsel in Almere’ en de motie ‘Geef statushouders kansen op de arbeidsmarkt’.

Meer informatie over de Politieke Markt vind je op de website van de gemeenteraad.

Lees ook eens:

NIDA Almere wil verbod op alcoholreclame en een Rookvrij Almere

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.