Vanaf 19 september tot eind oktober 2020 exposeert Jan-Albert Ernsten zijn expressieve olieverf schilderijen van bekende popsterren in Café op 2 .

Jan-Albert Ernsten

De Lelystadse amateur kunstenaar is in 1962 geboren in Putten. Als kind tekende hij al graag en zag hij zijn vader schilderen met olieverf. Toch heeft het tot 2010 geduurd voordat hij een teken –en schildercursus ging volgen bij De Kubus. Sindsdien is hij verknocht aan het schilderen van portretten van bekende en onbekende mensen en ontwikkelt hij steeds meer zijn eigen stijl.

Rust en ontspanning

“Schilderen is de brug naar rust en ontspanning”, schrijft Ernsten. “Vaak schilder ik kinderen uit andere culturen of doorleefde gezichten. In Café op 2 heb ik gekozen voor mijn popdoeken. Tijdens het schilderen luister ik altijd naar popmuziek en ik waag mij er geregeld aan om bekende popsterren op het doek te zetten”.

Kleurrijk

De werken van Jan-Albert Ernsten bestaan uit kleurrijke doeken, maar je vindt er ook enkele zwart wit portretten van onder andere David Bowie, Bob Marley, Prince en Bruce Springsteen. Het centrale thema van zijn werk is de menselijke emotie.

Exposities

Ernsten exposeerde de afgelopen jaren al op diverse plaatsen in het land en heeft een aantal keer meegedaan aan de Tour of Art. Het is de eerste keer dat zijn schilderijen in Almere te zien zijn.

Bij verkoop van een schilderij doneert Ernsten 1/3 deel van de opbrengst aan Stichting Esperanza Bolivia, een kleinschalig project voor weeskinderen.

Op de website www.ap-arts.nl vind je een overzicht van al zijn schilderijen.

Foto

Aangeleverd.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.