Flevo Campus komt met een derde essaybundel. Het gaat over eten. ‘Het voedselsysteem in woelige tijden’, zoals de bundel heet, werd ‘geboren’ in coronatijd. De zeven essays in deze bundel gaan over meer dan alleen de huidige crisis.

Tien miljard monden

Met nog maar 30 jaar te gaan tot dat illustere jaar 2050, waarin tien miljard monden gevoed moeten worden, is de tijd van oeverloze discussie voorbij. “In deze gloednieuwe bundel wijzen Nederlandse journalisten en denkers – geholpen door internationaal gerenommeerde auteurs zoals Michael Pollan en Annia Ciezadlo – op moeilijke hordes die genomen moeten worden én op de onverwachte balans tussen extremen in het voedselsysteem”, meldt Flevo Campus.

Hoopvol

De bundel eindigt volgens Flevo Campus hoopvol. Tenminste, als er ook daadwerkelijk een gezond voedselsysteem aankomt voor 2050. In ieder geval krijgen we een beeld van hoe ons voedselsysteem er in 2050 uit kan zien. Wat zijn de mogelijkheden? “Op donderdag 29 oktober 2020 houden we het boek ten doop, met een ijzersterk online programma”, zo schrijft Flevo Campus.

Geïnteresseerd? Meer informatie vind je op de website van de Flevo Campus.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.