57

Dat wist ik Niet: ”Eindelijk een manier om zwerfafval efficiënt te verzamelen”

Vandaag in de rubriek ‘Dat wist ik Niet’ aandacht voor zwerfafval. In Almere zien wijkbewoners geregeld papiertjes, blikjes en andere troep voorbij vliegen. Een groep Almeerders besluit zo af en toe om het afval te verzamelen. Maar hoe voorkom je dat je met z’n alle steeds op dezelfde plek afval prikt?

Oplossing

De oplossing is simpel: een app die aangeeft waar de andere ‘afvalprikkers’ zijn geweest. Op die manier maakt de app het niet alleen makkelijker om afval te verzamelen, het wordt ook nog eens leuker.

Met de app van HelemaalGroen wordt meteen via een GPS-koppeling op de kaart zichtbaar waar jij zwerfvuil hebt geraapt. Het motiveert dat anderen ook actief zijn in dat gebied en het motiveert anderen ook weer door jouw actie te zien.

Gratis Helemaal Groen-app

Hans Westerhof is blij met de app. Hij hoopt dat ook Almeerders gebruik gaan maken van de app, zo schrijft hij aan 1Almere. “Sinds enkele jaren loop ik dagelijks mijn ronde om zwerfafval op te ruimen. In Zutphen en ook de rest van Nederland lopen meer mensen “hun” rondje. Om te voorkomen dat mensen gaan ”dubbelen” is er nu deze gratis app”.

Initiatief

HelemaalGroen.nl is een initiatief van Jaap de Boer, die jarenlang dierenarts was in de gemeente Berkelland en nu regelmatig door zijn kleinkinderen wordt geassisteerd. “We zijn gestart in Geesteren, gemeente Berkelland. Met de ambitie om onze app daarna beschikbaar te stellen voor andere gemeenten, dorpen en buurten”, schrijft De Boer.

Almere

Wellicht is de app ook een oplossing voor het zwerfafvalprobleem in Almere. “Interesse om deze app voor zwerfafval in jouw buurt in te zetten? Neem dan contact op, ik vertel je er graag meer over”.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant