72

Overzicht: #Almereontwapent, rechtszaken en 18 jaar cel

Bekijk hier de actuele nieuwsonderwerpen uit Almere in het media-overzicht van woensdag 30 september 2020.

#Almereontwapent

De gemeente Almere heeft sinds gisteren een campagne lopen tegen wapenbezit en het gebruik van wapens. De PVV heeft vandaag gereageerd op de campagne. Fractievoorzitter Toon van Dijk van de PVV in Almere vindt een video waarin burgemeester Franc Weerwind oproept tot ontwapening lachwekkend. “Verwacht je nou echt dat mensen nu hun wapens in gaan leveren, als je je handjes omhoog houdt?”, zegt hij tegen een verslaggever van de regionale omroep.

Bekijk de video op Twitter:

Uitspraak in rechtszaak

Een 20-jarige Almeerder wordt voorlopig nog in voorarrest vastgehouden. Dat besloot de rechtbank woensdag. De man wordt beschuldigd van opruiing en het aanzetten tot een terroristisch misdrijf. Dat meldt de regionale omroep.

Surinamemoord

In een andere rechtszaak heeft verdachte Sharied S. gezegd dat ‘de rechters vooringenomen zijn en het dossier niet kennen’. Sharied S. is verdachte in de zaak rondom de Surinamemoord. Eerder deze maand besloot S. om twee van de drie rechters te wraken. Vandaag gaf hij een toelichting.

18 jaar cel

In de zaak rondom de moord op Almeerder Patrick Erkamps is 18 jaar cel geëist. De officier van justitie acht bewezen dat het om moord gaat. Erkamps kwam op zondag 26 mei om het leven na een zware mishandeling met een honkbalknuppel aan de Markerkant 11. Later bleek de verdachte zijn buurman te zijn.

Meer nieuws

Andere actuele berichten van vandaag vind je in het nieuwsoverzicht van 1Almere.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant