52

Mogelijk avondklok om verspreiding coronavirus tegen te gaan

Het kabinet houdt aanvullende maatregelen achter de hand om eventueel in een latere fase toe te passen. Het zou onder andere gaan om een (regionale) avond- of nachtklok. Dat blijkt uit een brief van minister De Jonge aan de Tweede Kamer.

Maatregelen

Door de forse toename van het aantal coronabesmettingen kwam het kabinet begin deze week met nieuwe landelijke maatregelen. Almere is één van de regio’s waar het besmettingsaantal fors is opgelopen. Eind vorige week werd Flevoland daarom aangemerkt als ‘zorgelijke regio’. Een avond- of nachtklok zou dus een mogelijkheid kunnen zijn als het echt misloopt in regio’s als Almere. Vooralsnog komt er nog geen avond- of nachtklok.

Bekijk alle huidige maatregelen op deze pagina.

Forse toename

Het RIVM maakte dinsdag de nieuwe weekcijfers bekend. Opnieuw zijn er twee Almeerders overleden aan het coronavirus. De meeste besmettingen in Flevoland vonden plaats in Almere. Er zijn afgelopen week 216 nieuwe besmettingsgevallen erbij gekomen.

Lees ook eens:

Opnieuw twee Almeerders overleden aan coronavirus

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant