58

Het Poorthuis bestaat zes jaar

In de rubriek ‘Dat wist ik Niet’ dit keer aandacht voor woon-zorgplek Het Poorthuis in Almere. Op 21 september 2020 bestond Het Poorthuis precies zes jaar. Vorig jaar was er al een groot feest tijdens het vijfjarig bestaan.

Ondersteuning

“Het Poorthuis bestaat sinds 2014 en biedt plek aan 4 jongeren die niet meer thuis kunnen wonen en het zelfstandig nog niet redden”, aldus de gemeente. “Drie gezinnen die in de buurt van Het Poorthuis wonen bieden coaching aan. De gezinnen worden ‘de omwoners’ genoemd. Samen met de jongeren werken zij er aan dat de jongeren na 6 tot 12 maanden de stap kunnen zetten om zelfstandig te gaan wonen. Het Poorthuis richt zich op jongeren van 18 tot en met 25 jaar die een binding hebben met Almere en door problematische omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen”.

Hoe werkt Het Poorthuis?

Jongeren kunnen zichzelf online aanmelden. Het Poorthuis heeft namelijk een website. Na de aanmelding beoordeelt een commissie de aanvraag. Er worden intakegesprekken gehouden. Er wordt onder andere gekeken naar motivatie en de financiële situatie. “Voor plaatsing wordt met de jongere een plan opgesteld. Dit plan wordt elke 3 maanden geëvalueerd”, schrijft Het Poorthuis. “Bij een positieve evaluatie volgt verlenging van 3 maanden. Jongeren kunnen maximaal 1 jaar in Het Poorthuis blijven. Samenwerking met hulpverlenende instanties kan onderdeel zijn van het plan”.

Bekijk meer informatie op de website van Het Poorthuis.

Foto

Ter illustratie.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant