De repetities van theatertournee ‘Een Goed Jaar’ van de Almeerse Theatergroep Suburbia zijn in volle gang. De nieuwe voorstelling van Theatergroep Suburbia is geschreven door schrijver Peer Wittenbols en wordt geregisseerd door Rob Ligthert. Zij maken met ‘Een Goed Jaar’ hun derde gezamenlijke voorstelling voor Suburbia.

Voorstelling

In Een Goed Jaar volgen we de familie Mortier, die na een zware tijd eindelijk goed nieuws krijgt. Anneke Blok en Paul R. Kooij spelen de ouders in dit warmbloedige portret van een hecht gezin in een turbulente tijd. Bijzonder aan het stuk is dat vader, dochter en zoon worden gespeeld door Paul R., Kaatje en Piet Kooij die in het echt ook vader, dochter en zoon zijn. Anneke Blok maakt de cast compleet. De première is 10 oktober in Kunstlinie Almere Flevoland.

Werkelijkheid

“Extra bijzonder aan de voorstelling is dat de rollen van vader en kinderen worden gespeeld door Paul R. Kooij en zijn échte zoon en dochter; Piet en Kaatje”, schrijft Suburbia. “Zij zijn allen afgestudeerd aan de Toneelschool in Arnhem. Ook Anneke Blok studeerde af in Arnhem; Anneke en Paul zaten in dezelfde afstudeerklas”.

Covid-19

Met de covid-19 pandemie schuurt Een Goed Jaar nóg dichter tegen de werkelijkheid aan dan voorzien. Want hoe ga je om met ingrijpende veranderingen? Hoe verhoud je jezelf tot de ander en tot je familie als je op elkaars lip zit? Paul R. Kooij: “Ik denk dat iedereen in het dagelijks leven wel worstelt met de gezinsband. Een gezin ontwikkelt zich voortdurend. Iedereen wordt ouder. Maar tegelijkertijd blijf je met z’n allen ook dat gezin en wil je bewaren wat je met elkaar hebt.” Piet Kooij: “In wezen is elk gezin een planeet op zich. Met eigen woorden en een unieke manier van met elkaar omgaan. Ieder z’n eigen gekkenhuisje.”

Vanaf 8 oktober

Een Goed Jaar is te zien van 8 oktober tot en met 19 december 2020 in theaters door het hele land. De première is op 10 oktober in Kunstlinie Almere Flevoland. Meer informatie over de voorstelling, de acteurs en de kaartverkoop op de website van Theatergroep Suburbia.

Foto

Een Goed Jaar voor Anneke Blok en Paul R. Kooij. Foto: Aangeleverd.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.