56

Almere lanceert campagne #AlmereOntwapent

De gemeente Almere heeft vandaag een campagne gelanceerd tegen wapenbezit en het gebruik van wapens. Met de campagne ‘#AlmereOntwapent’ roept de gemeente Almeerders op om zich uit te spreken tegen wapenbezit en -gebruik.

Steekincidenten

“De afgelopen periode is de stad opgeschrikt door verschillende incidenten, waarbij wapens zijn gebruikt. In augustus is er zelfs een slachtoffer overleden aan zijn verwondingen”, aldus de gemeente. Volgens burgemeester Franc Weerwind werd het daarmee tijd voor actie. “Wapenbezit en -gebruik is niet normaal. Ik vind het erg belangrijk dat we hierover met elkaar in gesprek gaan”, aldus burgemeester Franc Weerwind. “Dat ouders met kinderen praten over de risico’s en gevaren van wapens. Maar ook docenten met leerlingen, jongeren onderling, professionals met cliënten en toezichthouders en handhavers met burgers. In Almere moet iedereen zich veilig voelen op straat, overdag én ’s nachts. Daarom roepen we de Almeerders op om zich openlijk uit te spreken tegen wapenbezit”.

Bekende Almeerders

Bekende Almeerders zoals Tanja Jess, Ali B, Remy Bonjasky en Jörgen Raymann hebben zich aangesloten bij de campagne. Daarnaast spreken verschillende sleutelfiguren zoals jongerenwerkers, politieagenten en handhavers zich openlijk uit tegen wapenbezit.

Jeugdcriminaliteit

De publiekscampagne is een onderdeel van de ‘aanpak jeugdcriminaliteit’ van de gemeente Almere, een samenwerking tussen zorg, onderwijs en veiligheid. De aanpak richt zich op het tijdig signaleren en aanpakken van risicogedrag om zo te voorkomen dat het gedrag van jongeren zich ontwikkelt tot (zwaar) overlastgevend of crimineel gedrag. De campagne wordt verspreid via de social media kanalen van de gemeente.

Hulp

De gemeente roept ook op om actie te ondernemen als Almeerders in een lastige situatie zitten, zich onveilig voelen of willen praten met iemand over hun problemen. “Je kunt terecht op www.almere.nl/wonen/zorg-en-welzijn (alle leeftijden) en www.almere.nl/jong (jongeren). Wil je anoniem informatie geven over een verdachte situatie, criminaliteit of misdaad? Doe een melding op www.meldmisdaadanoniem.nl.“, schrijft de gemeente.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant