Vanaf maandag 5 oktober tot zondag 11 oktober 2020 is het de landelijke Week van de Veiligheid. Dit jaar is het thema ‘weerbaarheid’. In oktober wordt het eerder donker. En dan neemt de kans op criminaliteit zoals overvallen, inbraken en diefstallen toe. De gemeente Almere geeft die week extra aandacht aan de veiligheid in de Almeerse wijken.

Gratis inbraakpreventieadvies

“Doe tijdens de Week van de Veiligheid mee met (online) activiteiten en bied weerstand tegen verschillende vormen van criminaliteit”, zo Tweet Veilig Almere. Deelnemers kunnen een gratis inbraakpreventieadvies aanvragen bij de gemeente. Zij krijgen dan een tijdschakelaar cadeau.

“Bij het gratis inbraakpreventieadvies komt een preventieadviseur van de gemeente uw woning beoordelen, waarna een preventieadvies volgt. Als het hang- en sluitwerk van de woning en enkele andere punten voldoen aan de vereisten, krijgt u tegen een vergoeding een certificaat Beveiligde Woning.”

Een afspraak voor gratis inbraakpreventieadvies is te maken via de website van de gemeente.

Activiteiten

Tijdens de Week van de Veiligheid zijn er diverse activiteiten. Op 5 oktober wordt de week ingeluid. Op dinsdag 6 oktober is het mogelijk om live mee te kijken met de Stadstoezicht. Dat kan via Instagram en Facebook. Of loop die dag mee met het buurtpreventieteam in uw eigen wijk. Starttijd 20.00 uur. “Samen met de buurtpreventieteams lopen we door de wijk en laten u zien wat wij doen en waar we op letten”, aldus Veilig Almere. “Er zijn verschillende startlocaties door de hele stad. In elk stadsdeel loopt er een wethouder mee met één van de teams”.

Speciale website

De gemeente heeft een speciale website gelanceerd rondom veiligheid. Meer informatie is te vinden via de speciale website van Veilig Almere.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.