Zondag vond de ’30 van Almere’ plaats. De ’30 van Almere’ is dé najaarsloop. Met verschillende wedstrijdafstanden voor kinderen en volwassenen is er voor iedereen wat wils. Ondanks de harde wind werden er snelle tijden gelopen.

Opgelucht en dankbaar

“Misschien nog wel veel belangrijker dan die snelle tijden waren de reacties die lopers na afloop gaven”, aldus de organisatie van het evenement. “De deelnemers toonden zich unaniem opgelucht, blij en soms zelfs dankbaar dat er ‘eindelijk weer een race op het programma stond'”.

Winnaar

Dat gold misschien nog wel extra voor de circa vijftig marathonlopers die aan de start stonden: veel van hen zagen hun geplande eindejaarsmarathon gecanceld worden en kozen toen voor De 30 van Almere. Zo ook winnaar René Bremer. Extra leuk voor Bremer is dat hij zich – en die kans krijg je als recreatieve loper niet snel – nu ‘de winnaar van een marathon’ mag noemen. ,,Klopt, dat pakt niemand mij meer af”, lacht hij daarover.

Lees het volledige wedstrijdverslag op de website van Start2Finish.

Foto

Ter illustratie.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.