Vorige week is er een motie ingediend voor een verbod op alcoholreclame in de stad. “Zo’n verbod sluit goed aan op het Alcoholmanifest uit 2016″, staat in de motie. “We willen vooral onze jongeren in bescherming nemen. Verschillende organisaties wijzen ons op de schadelijke gevolgen van en de gevoeligheid van vooral jongeren voor alcoholreclame”.

Stem mee

Wat vind jij van het plan? Is het een goed idee om alcoholreclame te schrappen uit het Almeerse straatbeeld? Of juist niet? Stem hieronder op onze nieuwe poll.

''Alcoholreclame moet verdwijnen uit het Almeerse straatbeeld''

Geen alcohol en sigaretten

“Er is gebleken dat minderjarigen de voor volwassenen bedoelde alcoholreclame ook aantrekkelijk vinden en dat zij evengoed door deze reclames bereikt worden. We kunnen geen alcohol verbieden; dat willen we ook niet. Wat we wel willen en kunnen doen, is het verbieden van alcoholreclame in de openbare ruimte”, schrijft raadslid Hassan Buyatui in de motie.

Daarnaast wil de partij van Buyatui dat het college een verkenningsonderzoek laat uitvoeren om rookvrije zones in de stad in te richten. Er moet vooral worden gekeken of de uitbreiding van het rookverbod op openbare speeltuinen en buitensportvelden haalbaar en te handhaven is.

Lees ook eens:

NIDA Almere wil verbod op alcoholreclame en een Rookvrij Almere

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.