62

Debatavond de Verrekijker

**Update 06-10-2020: Dit evenement is uitgesteld tot een nog nader te bepalen datum. Dit in verband met het aantal oplopende besmettingen van het coronavirus.**

Denkend aan de toekomst van Nederland, met grote vraagstukken over de groei van steden binnen de Metropool Regio Amsterdam (MRA), staat in New Town Almere de eerste debatavond in het kader van De Verrekijker op de agenda. Hoe ziet de toekomst eruit nu de stad onder hoge druk moet groeien? Hoe blijven woningnood, infrastructuur en natuur met elkaar in balans en blijft Almere een ‘aantrekkelijke stad’?

13 oktober

Op 13 oktober 2020 hopen diverse sprekers antwoord te kunnen geven op allerlei vragen rondom dit thema. Gastheer en vice voorzitter van de Metropoolregio Amsterdam, Franc Weerwind, ontvangt namens Bas ten Brinke en Kunstlinie Almere Flevoland prominente vertegenwoordigers uit stad en land.

“Wees voorbereid op de wijze woorden van Rijksbouwmeester Floris Alkemade, sterke suggesties van Elma van Boxel (ZUS), gemeentelijke gestes van Liesl Vivier (gemeente Almere) en opmerkelijke observeringen van Bas ten Brinke (70F). Wethouder Maaike Veeningen (gemeente Almere) zal een slotpleidooi houden en de avond afronden, terwijl de verslaglegging in de vertrouwde handen van Jaap Jan Berg ligt”, aldus de organisatie van de avond.

Afscheid

De avond staat daarnaast ook in het teken van initiator Bas ten Brinke. Hij neemt afscheid als voorzitter van Welstand Almere en van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit.

Meer informatie is te vinden op de website van Kunstlinie Almere Flevoland.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant