Na de eerste single ‘Nao hoes’, een in het Limburgs gezongen lied vol heimwee, is nu de rest van Nederland aan de beurt om kennis te maken met de aanstekelijkheid van de nieuwe sound van Hartman. Nederpopband Hartman is nu aangekomen in Almere.

Hartenbreker

De song ‘Hartenbreker’ gaat over ’t ouwe liedje: liefdesverdriet. Hoe je hart doormidden wordt gebroken als iemand anders toch niet hetzelfde blijkt te voelen als jij.

Videoclip

Bij de opnames van deze single kreeg Hartman hulp van grootmeester Henny Vrienten, waar Harm in het dagelijks leven nauw mee samenwerkt. “Als ik weer een nieuw liedje klaar heb, laat ik dat meestal aan hem horen. Zo krijg ik de beste tips van de meester zelf”, vertelt Harm. “Zo ging het ook met ‘Hartenbreker’. Volgens hem een goed lied, maar er miste nog iets in het refrein. “Wat dan? Moet er misschien nog een extra scheurgitaar bij?” “Nee, er moet meer koor bij! Weet je wat, ik zing het wel voor je in!””. En zo geschiedde.

Harm Timmermans en Kai Liebrand

Hartman is de creatieve uitlaatklep van Harm Timmermans en Kai Liebrand, een vrolijke frontman en een prototype bassist, die beide zijn afgestudeerd aan de Rockacademie. Met hun voorgaande bands speelde de goedlachse krullenbrol en de iets te norse snarenplukker op onder meer de Zwarte Cross, Paaspop, Lowlands en Sziget. Inmiddels loopt het ook met hun huidige band Hartman storm, want Concert At Sea, Royal Park en Paradiso hebben al van deze energieke Nederpopsensatie mogen proeven.

Hartman’s debuut EP Warhoofd kreeg al aandacht van o.a. NPO Radio 1, 2 en 5, de Musicmaker en Spotify. Het nieuwe full album ‘GOUD’ zal op vinyl en cd verschijnen in oktober 2020. Op het album werken, naast Henny Vrienten, ook andere topmuzikanten mee, zoals Stephanie Struijk en Daniël Lohues.

Foto

Albumhoes. Foto: Aangeleverd.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.