59

Weekoverzicht: Zorgen om corona, nieuwe campus en stoffelijke resten

In het weekoverzicht van deze week lees je meer over de forse toename van het aantal coronabesmettingen in Almere. Verder gaat het onder andere over de nieuwe internationale campus en een winkeloverval

Foto van de week

Persmoment internationale school Almere

In het Annapark in Almere komt een internationale campus waar kinderen van 4-18 jaar terecht kunnen voor onderwijs. International Primary School (basisonderwijs van ASG) en International School (voortgezet onderwijs van Het Baken) gaan namelijk samen verder en krijgen daarvoor in schooljaar 2022-2023 een prachtig nieuw gebouw tot hun beschikking. Foto door: Maarten Feenstra.

Almere krijgt campus voor internationale kinderen

Opnieuw veel coronabesmettingen

In Almere zijn opnieuw veel besmettingen vastgesteld van het coronavirus. Eén persoon is overleden aan het virus. Binnen de provincie Flevoland werden er in Almere de meeste besmettingen vastgesteld.

Opnieuw veel besmettingen coronavirus in Almere

Premier Rutte heeft tijdens de wekelijkse persconferentie acht nieuwe regio’s aanwezen als ‘zorgelijk’. Eén van de regio’s is ook de Veiligheidsregio Flevoland waar Almere onder valt.

Regio Almere aangewezen als ‘zorgelijk’ vanwege oplopende besmettingen coronavirus

De tweede corona-teststraat komt bij het politiebureau in het centrum. Dat meldt GGD Flevoland.

Tweede corona-teststraat gepland bij politiebureau in centrum

De opening van de vernieuwde Esplanade gaat niet door. De officiële opening zou afgelopen week plaatsvinden. Reden van de afgelasting was het oplopend aantal coronabesmettingen.

Winkeloverval

Op woensdagochtend 26 augustus heeft er om 09:10 uur in een supermarkt aan de Meistraat in de Seizoenenbuurt in Almere een overval plaatsgevonden. Dat meldt de politie. Volgens de politie gaat het om een heftige overval. Het personeel werd bedreigd met een behoorlijk groot mes.

Winkeloverval aan Meistraat in Almere

Gedupeerden

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft een oproep gedaan aan de Belastingdienst. Gedupeerden van de kinderopvangtoeslagaffaire wachten volgens de VNG, die namens de gemeenten spreekt, al veel te lang op financiële compensatie van de Belastingdienst en ondersteuning om hun leven weer op de rit te krijgen. De toeslagenaffaire heeft veel Nederlandse gezinnen in de problemen gebracht door onterechte terugvordering vanuit de belastingdienst.

Raadsbreed steun voor motie over hulp in kinderopvangtoeslagaffaire

Schietpartij

Woensdag is er een man neergeschoten op bedrijventerrein Poldervlak in Almere Buiten. De man zou slachtoffer zijn geworden van een overval. Dat meldt de politie donderdagmiddag. Rond 17:00 uur reed het slachtoffer samen met een tweede man vanaf de Splijtbakweg naar een bank om geld te storten. De twee werden vervolgens bedreigd met een vuurwapen. De dader zou een geel hesje hebben gedragen. Hij ging ervandoor met het geldkistje van het tweetal.

Stoffelijke resten gevonden

In het Markermeer wordt het wrak van de Britse bommenwerper Short Stirling BK716 geborgen. Bij de werkzaamheden heeft het team van het Ministerie van Defensie en aannemer Leemans Speciaalwerken stoffelijke resten gevonden.

Stoffelijke resten gevonden bij bergingswerkzaamheden Markermeer

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant