52

Regio Almere aangewezen als ‘zorgelijk’ vanwege oplopende besmettingen coronavirus

Premier Rutte heeft tijdens de wekelijkse persconferentie acht nieuwe regio’s aanwezen als ‘zorgelijk’. Eén van de regio’s is ook de Veiligheidsregio Flevoland waar Almere onder valt. In deze ‘zorgelijke coronagebieden’ loopt het aantal besmettingen de laatste dagen fors op.

Extra maatregelen

Ook in Almere zullen vanaf zondagavond 18.00 uur dezelfde regionale maatregelen gelden als in bijvoorbeeld Amsterdam. In regio’s die ‘zorgelijk’ genoemd worden, moeten alle horecagelegenheden om 01.00 uur ‘s nachts dicht. De muziek moet om middernacht uit en er mag niemand meer naar binnen. In totaal mogen er maar 50 mensen samenkomen. Er is een uitzondering voor religieuze bijeenkomsten, uitvaarten, demonstraties en theatervoorstellingen.

Fors aantal besmettingen

Eerder deze week werd al bekend dat er in Almere opnieuw veel besmettingen zijn vastgesteld van het coronavirus. Eén persoon is afgelopen week overleden aan het virus. Binnen de provincie Flevoland werden er in Almere de meeste besmettingen vastgesteld.

Lees ook eens:

Opnieuw veel besmettingen coronavirus in Almere

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant