66

Overzicht: Van Esplanade tot bedrijventerrein Stichtsekant

Bekijk hieronder enkele actuele nieuwsgebeurtenissen uit Almere. Vandaag een overzicht van het nieuws rondom een schietpartij op bedrijventerrein Poldervlak, een nieuw distributiecentrum op bedrijventerrein Stichtsekant en de opening van de Esplande.

Schietpartij

Woensdag is er een man neergeschoten op bedrijventerrein Poldervlak in Almere Buiten. De man zou slachtoffer zijn geworden van een overval. Dat meldt de politie donderdagmiddag. Rond 17:00 uur reed het slachtoffer samen met een tweede man vanaf de Splijtbakweg naar een bank om geld te storten. De twee werden vervolgens bedreigd met een vuurwapen. De dader zou een geel hesje hebben gedragen. Hij ging ervandoor met het geldkistje van het tweetal.

Stichtsekant

Op bedrijventerrein Stichtsekant is de eerste paal van een nieuw distributiecentrum van supermarktketen Lidl de grond ingegaan. Het gaat om een stuk grond van 16 hectare waar het distributiecentrum in 2022 van start moet gaan. “We hebben voor Almere gekozen omdat de beschikbaarheid van een groot perceel hier mogelijk was”, legt directeur vastgoed Harm van Oorschot uit aan de regionale omroep.

Opening Esplande

De opening van de vernieuwde Esplanade gaat niet door. De officiële opening zou vandaag plaatsvinden. Reden van de afgelasting is het oplopend aantal coronabesmettingen.

Lees ook eens:

Sloop en vernieuwing in centrum; Esplanade weer toegankelijk

Foto

Esplanade (Bron: Gemeente Almere).

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant