Vooral in deze tijd kunnen veel mensen een helpende hand gebruiken. Humanitas in Almere is op zoek naar vrijwilligers die een (online) maatje willen zijn voor kinderen en jongeren. De organisatie is daarnaast op zoek naar een taalmaatje en ouders van een kind met het Syndroom van Down.

Maatje zijn

Heb jij een paar uur per week/twee weken tijd om een Almeers kind/jongere aandacht en plezier te geven omdat dat thuis (even) niet gaat? Word dan vandaag nog Maatje. “Kinderen en jongeren die bij Match worden aangemeld hebben vaak te maken met bepaalde omstandigheden, zoals een laag zelfbeeld, een klein sociaal netwerk, een ingrijpende gebeurtenis of een (psychische, lichamelijke of geestelijke) beperking bij zichzelf of binnen het gezin. Het is geweldig om te merken dat een kind met jouw hulp weer sterker en blijer wordt, en jou na een tijdje niet meer nodig heeft”, aldus Humanitas in de vacature. Bekijk de vacature bij de VMCA.

Taalmaatje

Heb jij affiniteit met de Nederlandse taal? Wil je graag een ander helpen om zijn/haar Nederlands te verbeteren? Meld je dan aan als taalmaatje bij Humanitas. “Eén op de negen Nederlanders heeft moeite met lezen en/of schrijven. In Almere zijn er 20.000 laaggeletterden. Zij ondervinden hiervan veel hinder in hun dagelijkse leven”, schrijft Humanitas. Bekijk ook deze vacature bij de VMCA.

Ouders gezocht

Ben jij al langer ouder van een kind met het Syndroom van Down? En wil je graag een andere jonge ouder van een kind met het Syndroom van Down helpen? Dan zijn we op zoek naar jou! Als ervaren ouder van een kind met het Syndroom van Down weet je waar jonge ouders in gelijke situatie tegenaan kunnen lopen. Interesse? Bekijk de vacature op de website van de VMCA.

Meer vacatures

Bekijk meer vrijwilligersvacatures op de website van de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale in Almere.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.