56

Drie aanhoudingen in onderzoek naar witwassen

Op dinsdag 22 september 2020 heeft de politie op negen verschillende locaties in Amsterdam, Diemen en Almere invallen verricht. Daarbij zijn twee personen aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte en witwassen.

Vuurwapen

“Ook is er een persoon aangehouden op verdenking van het bezit van verdovende middelen, het bezit van een vuurwapen en eveneens witwassen”, meldt de politie online. “Dit alarmpistool was dusdanig aangepast dat het als vuurwapen gebruikt kan worden. Deze goederen zijn ook in beslag genomen. Zodra het onderzoek is afgerond, zal de officier van justitie een afdoeningsbeslissing nemen”.

Aanpak

Bij de aanpak van verschillende vormen van georganiseerde criminaliteit en ondermijnende activiteiten in Amsterdam en de omliggende Amstellandgemeenten, werken politie, FIOD, gemeenten, Openbaar Ministerie en Belastingdienst samen. Bij deze actie is nauw samengewerkt met de politie Midden Nederland, gemeenten Amsterdam en Almere, Belastingdienst, FIOD en Openbaar Ministerie.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant