61

Architectonisch ontwerp nieuwe Internationale Campus onthuld

Vandaag is het nieuwe ontwerp van de Internationale Campus Almere onthuld. De onthulling werd verricht door Maaike Veeningen, wethouder Economische Zaken in Almere.

Nieuw gebouw

In het gebouw zal een nieuwe internationale school komen voor kinderen van 4 tot en met 19 jaar oud. Tijdens de feestelijke onthulling vertelden verschillende personen over het bijzondere ontwerp van het gebouw en het vernieuwende onderwijs dat er wordt aangeboden.

Oplossing onderwijsplekken

De nieuwe locatie biedt een oplossing voor het grote tekort aan onderwijsplekken voor kinderen van ‘internationals’ en kan 700 leerlingen ontvangen en op termijn uitgroeien naar 1.000 leerlingen. De samenwerking tussen de scholen wordt geïntensiveerd, gaan verhuizen naar het nieuwe gebouw en de gewenste doorlopende leerlijn van 4 tot en met 18 jaar wordt een feit. Ook geeft het een positieve impuls aan het vestigingsklimaat voor (internationale) bedrijven in Almere en de regio.

Internationale bedrijven laten de vestigingsplaats vaak afhangen van de aanwezigheid van internationaal onderwijs. Om die reden is het dan ook een van de sleutelprojecten van het programma Almere 2.0, waarbij het Rijk, de Provincie Flevoland en de Gemeente Almere samenwerken, gericht op het doorgroeien naar een nog aantrekkelijkere stad. Ook Metropool Regio Amsterdam draagt bij aan de realisatie ervan.

Annapark

Op 22 februari 2018 heeft het Almeerse college besloten om geld beschikbaar te stellen voor de nieuwbouw van de Internationale School. Hoewel er eerst is gedacht aan realisatie van de nieuwe school in Almere Poort, komt de school nu in Annapark, naast het Trinitas Gymnasium. Annapark heeft de voorkeur omdat de school daar beter ingepast kan worden, goed bereikbaar is en het een groene omgeving met sportvelden biedt. De vestiging van de Internationale School betekent een verbetering van de kwaliteit van het gebied.

Binnenkort laten we op 1Almere.nl meer zien van deze nieuwe Internationale Campus in Almere.

Foto

Uit archief. Foto door: Mona Alikhah. Van links naar rechts: Susanne Olivier, bestuurder Almeerse Scholen Groep, Sandra van Rijnbach, bestuurder van Het Baken Almere,  gedeputeerde Jan Nico Appelman en wethouder Marjan Haak-Griffioen tekenden vanmiddag de samenwerkingsovereenkomst voor de Internationale School in Almere.

Lees ook eens:

Eerste stap nieuwbouw Internationale School Almere

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant