54

1 oktober: Digitaal Erfgoedcafé over ‘Almere Boven’

Het volgende digitale Erfgoedcafé van Erfgoedhuis Almere gaat over de tentoonstelling ‘Almere Boven’. Deze editie van het Erfgoedcafé vindt online plaats op 1 oktober om 19.30 uur. Aanmelden kan online.

Stadsarchief

Stadsarchief Almere presenteert sinds 25 augustus op vier locaties Almere Boven, een grote overzichtstentoonstelling met unieke luchtfoto’s van de stad. In het Stadsarchief, Erfgoedhuis, de nieuwe bibliotheek in Stad en in Haven zijn verschillende, gratis toegankelijke tentoonstellingen te zien. Samensteller van de tentoonstelling, Michel Langendijk, vertelt tijdens het Erfgoedcafé over dit uit de hand gelopen tentoonstellingsproject van het Stadsarchief.

Almere Boven

Almere Boven toont oude luchtfoto’s van een nog lege polder in contrast met recente beelden, genomen op exact dezelfde plaats. Samen bieden ze een unieke kijk op de snelle groei van Almere, en op de verschillen in karakter en opzet tussen de verschillende stadsdelen. De tentoonstelling richt zich naast mensen uit Almere nadrukkelijk op een breed publiek van geïnteresseerden in de geschiedenis en de (stedenbouwkundige) ontwikkeling van new town Almere, tot liefhebbers van fotografie.

Erfgoedhuis

Iedere laatste donderdag van de maand organiseert het Erfgoedhuis een avond over erfgoed in Almere. Erfgoed gaat niet alleen over het verleden of over spullen. Het gaat ook om wie we worden en wie we zijn. Tijdens deze avonden besteden we aandacht aan tradities, gebruiken, architectuur, stedenbouw en meer. Vanwege de huidige richtlijnen rondom het coronavirus vindt het Erfgoedcafé digitaal plaats. Aanmelden kan online. Deelnemers ontvangen dan per mail een uitnodigingslink om de lezing bij te wonen. Het Erfgoedcafé start om 19:30 uur en eindigt om 20:30 uur. Deelname is gratis.

Foto

Almere Poort, foto: Bart Hofmeester / AeroCamera, 1971.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant