51

Overzicht: Almere City koploper, de Nationale Sportweek en Jong Oranje

In dit overzicht lees je meer over onder andere het tweede duel van Jong Oranje in het Yanmar Stadion en de Nationale Sportweek.

De Nationale Sportweek

“Sport bepaalt mede wie we zijn, wat we doen, waar en wanneer. En vooral ook, met wie we dat doen”, zegt NOC*NSF. Om die reden is het des te belangrijker dat er aandacht is voor sport. Daarom organiseert NOC*NSF de Nationale Sportweek. Dat doen zij al 17 jaar. Tijdens deze speciale week kan iedereen kennismaken met verschillende sporten. Vandaag is er in Almere bijvoorbeeld Recreatiesport voor senioren op de Playground in Almere Poort (tussen 10.00 – 11.30 uur). Morgen zijn er diverse sportactiviteiten voor kinderen. Tussen 14.00-17.00 uur op de Playground Poort.

Meer informatie vind je in een flyer van welzijnsorganisatie De Schoor. De Nationale Sportweek duurt van 18 september tot en met 27 september 2020.

Bekijk ook eens de video van NOC*NCF over Laila Youssifou (24). Zij is een roeier uit Delft en begon met roeien als junior in Almere. Nu maakt ze onderdeel uit van de Nederlandse olympische roeiploeg.

Ander sportnieuws

Bekijk hieronder nog ander actueel sportnieuws uit Almere.

Jong Oranje

Op 15 november speelt Jong Oranje een wedstrijd in het kwalificatietoernooi voor het EK 2021. De wedstrijd vindt opnieuw plaats in het Yanmar Stadion in Almere. Het duel wordt gespeeld tegen Wit-Rusland en begint om 14.30 uur.

Helmond Sport

De rest van het seizoen zal aanvaller Jelle Goselink op huurbasis voor Helmond Sport spelen. Dat meldt de regionale omroep. Goselink is een echte topscoorder. Twee seizoenen geleden wist hij bij Jong Almere City FC negen treffers te maken. Hij tekende zijn eerste profcontract vorig jaar augustus na zijn debuut in de uitwedstrijd tegen Roda JC.

Opvallend punt: Komende vrijdag speelt Almere City FC tegen Helmond Sport.

Almere City koploper

Zondagavond is Almere City FC als koploper geëindigd in de Keuken Kampioen Divisie. Voor het eerst sinds oktober 2018 (ook toen na een zege op NEC) is de formatie koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Almere verdient die titel naar aanleiding van een 0-1 overwinning op NEC Nijmegen in Stadion De Goffert.

Een volledig wedstrijdverslag is te lezen op de website van Almere City FC.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant