59

Opnieuw veel besmettingen coronavirus in Almere

**Update 25-09-2020: Premier Rutte heeft tijdens de wekelijkse persconferentie acht nieuwe regio’s aanwezen als ‘zorgelijk’. Ook Almere valt binnen één van die 8 regio’s.**

In Almere zijn opnieuw veel besmettingen vastgesteld van het coronavirus. Eén persoon is overleden aan het virus. Binnen de provincie Flevoland werden er in Almere de meeste besmettingen vastgesteld.

Cijfers

Uit nieuwe cijfers van het RIVM blijkt dat er in Almere 165 besmettingen bij zijn gekomen. Vorige week ging het om 123 nieuwe gevallen. In Lelystad vond er een verdrievoudiging plaats van 16 gevallen naar 45. In Dronten zijn er 6 nieuwe gevallen. In Urk ging het om 1 persoon. In Zeewolde en de Noordoostpolder werden bij beide 11 besmettingen vastgesteld.

In Almere zijn er in de afgelopen week drie mensen opgenomen in het ziekenhuis.

Stijging

In heel Nederland vindt er een stijging plaats van het aantal positieve gevallen. Landelijk ging het om 13.471 nieuwe besmettingsgevallen. Nu het aantal coronabesmettingen weer sterk oploopt dreigt de reguliere zorg opnieuw de dupe te worden. Dat meldt de NOS.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant