De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft een oproep gedaan aan de Belastingdienst. Gedupeerden van de kinderopvangtoeslagaffaire wachten volgens de VNG, die namens de gemeenten spreekt, al veel te lang op financiële compensatie van de Belastingdienst en ondersteuning om hun leven weer op de rit te krijgen. De toeslagenaffaire heeft veel Nederlandse gezinnen in de problemen gebracht door onterechte terugvordering vanuit de belastingdienst.

Wethouder

Wethouder Froukje de Jonge steunt de oproep van de VNG aan de Belastingdienst. Gemeenten staan klaar om gedupeerden per direct financieel te ondersteunen als zij in de problemen zijn gekomen door toedoen van de belastingdienst, maar de belastingdienst moet deze kosten vergoeden. ”Ik vind het heel vervelend dat deze mensen weer gemangeld lijken te worden in een discussie tussen overheden,” zegt de wethouder in een uitzending van Dit is Flevoland.

Motie

Vorige week werd er raadsbreed een motie aangenomen. De gemeenteraad stemde donderdagavond in met een motie van de SP over hulp aan gezinnen die in de problemen zitten door de kinderopvangtoeslagaffaire. “Hopelijk kan nu snel een begin gemaakt worden met herstel van de aangerichte financiële schade en herstel van het vertrouwen in de overheid. Een overheid die niet tegenover de burger-, maar naast de burger moet staan”, liet SP-fractievoorzitter Hans Everhard vrijdag weten.

Lees ook eens:

Raadsbreed steun voor motie over hulp in kinderopvangtoeslagaffaire

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.