57

27 september: Herfstfeest in het Vroege Vogelbos

Stad en Natuur Almere organiseert samen met de Almeerse Wolunie, IVN Almere en het Eksternest het Herfstfeest in het Vroege Vogelbos.

Herfst

“De herfst komt eraan. Een seizoen waarbij de laatste dingen uit de natuur kunnen worden geoogst, waarbij de bomen verkleuren en de dieren zich opmaken voor de winter”, schrijft Stad en Natuur. “Om deze seizoenswisseling te vieren organiseren we op zondag 27 september van 12.00 tot 16.00 uur het Herfstfeest. Tijdens workshops, kindertheater, excursies, demonstraties en een kleine markt maak je kennis met alles wat het Vroege Vogelbos te bieden heeft”.

Oudste bos van Almere

“Het Vroege Vogelbos is één van de oudste bossen van Almere. En is in alle seizoenen prachtig, maar in de herfst natuurlijk extra mooi”, schrijft Stad en Natuur Almere. Des te meer een reden om het te vieren.

Workshops

“Voor kinderen zijn er diverse leuke workshops. Bij KLEURinCULTUUR kun je bijvoorbeeld je eigen mandje weven met kleurrijke wol, waar je vervolgens je eigen herfstmateriaal verzamelt. Bij de Wolunie ga je met de wol van de schapen uit het Vroege Vogelbos om een spinnetje te vilten. En bij Stad & Natuur mag je met een walnoot uit het bos en wol van de schapen je eigen schaapje maken”, medt de organisatie.

Waar en wanneer?

Alle workshops kosten 1 strip, strippenkaarten zijn ter plekke te koop (€ 6,00 voor 5 strippen of € 1,50 per losse strip). De IVN Jeugdnatuurclub is aanwezig. De activiteiten vinden plaats op zondag 27 september van 12.00 tot 16.00 uur. Meer informatie op de website van Stad en Natuur Almere.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant